+36 30 350 4083

Nyári magashegyi tanfolyam

A nyári magashegyi tanfolyam a sziklamászó tanfolyamaink felsőfokához tartozik. Mi egy kicsit másképpen tartjuk, mint ahogyan az megszokott: beutazzuk az Alpok legszebb magashegyi sziklamászó régióit, és igyekszünk a magashegyi sziklamászás lehető legtöbb aspektusát megmutatni. Mászunk mészkövön, grániton, dolomiton, gneiszen. Gyakori vendégei vagyunk a Mont Blanc és az Écrins csoportoknak, a Dolomitoknak, a Genfi-tó körüli mészkő-gyönyörűségeknek és persze van néhány titkos gyöngyszemünk, ahol nehéz eldönteni mi a jobb, mászni, vagy degeszre enni magunkat áfonyával. 🙂

Fontosnak tartjuk, hogy megismerd az alpesi mászások stílusát és minél többet láss ebből a világból. Tanulóink egytől-egyig vissza szoktak járni önállóan is a megismert helyekre. Ez számunkra is fontos visszajelzés, hiszen így tudjuk, hogy tetszett amit megtapasztaltak ott.

A nyári magashegyi sziklamászó tanfolyamokat mi haladó mászóknak tartjuk. Úgy érezzük, akkor tudunk érdemben is dolgozni, ha már van előzetes sportmászó tapasztalatod, ismerős és kedves  számodra a több kötélhosszas sziklamászó utak világa, hiszen itt már nagy magasságban, esetenként nehezebb és egyáltalán nem kiépített vagy csak ritkásan nittelt utakban mászunk.