+36 30 350 4083

Alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tanfolyami rendszerünkben – melyet 2017-től a hegymászó szövetség is alkalmaz -, Sziklamászó I. ill. Kezdő sziklamászó tanfolyamot fogsz találni alapfokú sziklamászó tanfolyam helyett. Miért is van ez?

A kezdő sziklamászó tanfolyamon előtérbe helyeztük azokat az igényeket és képességeket, amelyekkel a kezdő, sziklát mászni vágyó emberekben meg van. A kezdő sziklamászó tanfolyamokon leginkább a mászástechnikára és az alap biztosítástechnikára helyezzük a hangsúlyt. Kezdő szinten az amúgy is rengeteg elsajátítandó tudomány mellett nem terhelünk olyan magashegyi és tradicionális mászótechnikákkal, amelyeket többnyire több év mászás után szokott elkezdeni használni az ember.

A tanfolyamot kifejezetten arra hegyeztük ki, hogy elvégzése után egy elmélyült, stabil mászótudásod legyen, annyi eszköztechnikai ismerettel, amellyel egy kötélhosszas vagy könnyebb több kötélhosszas mászóiskolai utakat biztonsággal meg tudsz mászni. A tanfolyam során azért megnézünk néhány a haladóbb technikát is, de igazából olyan szintű képzést szeretnénk nyújtani, ami adott képességeidnek megfelel.

Természetesen, ha esetleg már van mászós tapasztalatod és így vágsz neki a kezdő sziklamászó tanfolyamnak és érdekelnek a haladóbb technikák, semmi akadálya sincs annak, hogy fakultatív jelleggel ezekbe is mélyebb betekintést nyerj!

A kezdő sziklamászó tanfolyamaink nagyon motiválóak. Annál is inkább, mert mi ezeket tábor jelleggel, leginkább külföldi, jó minőségű, jól kiépített mászóparadicsomokban tartjuk. Az itteni lehetőségek kedveznek a tanulásnak, rengeteg élményt szerzel, motivált leszel és a bővebb lehetőségek miatt sokkal gyorsabb fejlődést tesznek lehetővé.

A kezdő tanfolyamok végére igazi 100-200m-es, több kötélhosszas utakat is mászni fogsz tudni! Mire hazaérsz újból Magyarországra készen állsz arra, hogy bármilyen kiépített, nittelt sziklamászó helyen helyt tudj állni.